Fakultet Studije Aktivnosti Laboratorija Biblioteka Osoblje Studenti Upis Novosti Linkovi Forum TF Alumni
SOTF
Studentska Organizacija Tehnološkog Fakulteta  

Studentska Organizacija Tehnološkog Fakulteta (SOTF)  je najstarija studentska organizacija na Tehnološkom fakultetu, osnovana sa ciljem da poboljša uslove studiranja, aktivno učestvuje u reformi nastave, i da u saradnji sa drugim srodnim studentskim organizacijama utiče na rešavanje studentskih problema na nivou Univerziteta.

Naša organizacija deo je Saveza studenata univerziteta u Novom Sadu, najbrojnije studentske organizacije na univerzitetu. Prostorije SOTF-a se nalaze u suterenu stare zgrade Tehnološkog fakulteta. SOTF samostalno, i u saradnji sa drugim organizacijama na našem fakultetu organizuje tribine, seminare sa međunarodnim učešćem, anketiranje studenata, žurke...

Od ostalih aktivnosti treba spomenuti i organizovanje  studentskih ekskurzija, apsolventskih večeri, humanitarnih akcija,  kao i organizaciju Tehnologijade.  Preko SOTF-a moguće je i ostvariti značajne popuste prilikom kupovine karata za EXIT festival i pozorišne predstave.

Za naredni period planirane su brojne akcije, okrenute prvenstveno poboljšanju komunikacije između studenata i profesora kao i studenata međusobno, i poboljšanju informisanosti studenata na našem fakultetu o svim aktuelnostima u vezi razmena studenata, zanimljivih predavanja, seminara...

SOTF je organizacija otvorena za sva partnerstva sa ostalim studentskim organizacijama, i na tom planu ostvarena je i komunikacija i prijateljska saradnja sa BEST-om, srodnom studentskom organizacijom koja deluje i na našem fakultetu.

Od 2009. godine partnerska saradnja ostvarena je i sa Volonterskim Centrom Vojvodine. Ova organizacija 2008. postala punopravni član SCI-Serbia (Service Civil International) i organizovala je preko 30 međunarodnih radnih kampova u Srbiji i veliki broj međunarodnih razmena mladih, seminara, treninga, konferencija i inicijativa, edukativnih programa i humanitarnih akcija. Saradnja je ostvarena na nekoliko projekata kao što su promocije volonterizma i aktivizma kod mladih, obeležavanje dana volonterizma i global action day, a postoji i mogućnost učestvovanja u raznim kampovima kako u Srbiji tako i u celom svetu.

Formirano je i sportsko odeljenje gde se pripremaju sportske ekipe (košarka, fudbal, odbojka, šah...) za učešće na Tehnologijadama i Univerzitetskim takmičenjima.

Radno vreme SOTF-a je svakim radnim danom od 10 do 14 časova, prijem članova vrši se tokom čitave godine. Pozivamo sve studente zainteresovane da se aktivno uključe u rad naše organizacije da nas posete.

Telefon saveza: 021/485-36-22

e-mail: sotf@tf.uns.ac.rs sstfns@gmail.com

Kontakt osoba:  Uroš Budimirović (predsednik) 069/3298430
Kontakt osoba:  Milutin Milišić (podpredsednik) 069/718054

Bulevar cara Lazara 1, 21000 Novi Sad, Srbija;
Telefoni: +381 (0) 21/ Dekanat: 485-3600, Studentska služba: 485-3611, 458-3612, 485-3613, Telefaks: 450-413;
e-mail: deantf@uns.ac.rs; site: http://www.tf.uns.ac.rs/