HectorMachoTakacho wrote:
Prvo, sto se tice ocenjivanja generalno mislim da treba vremena da se svest studenata promeni tj. da popunjavaju te ankete da bi unapredili neki kurs i fakultet generalno, a ne da bi opljuvali nastavnika/ asistenta. Moram da kazem da na poslednjoj anketi nije bilo previse "hejtera" sto je dobro. Mislim da ne bi trebalo da budu javni rezulati, jer , vec da prodekan za nastavu/dekan zajedno sa studentom prodekanom na osnovu rezultata uoci probleme i prodiskutuje ih sa predmetnim nastavnikom/asistentom. Ako su javni rezultati onda se to pretvara u trac partiju koja nema efekta.
Bravo majstore
Sročio si ovo - svaka čast. Poštujem
.
A sad ozbiljno. Apsolutno se slažem sa
HectorMachoTakacho - om. U pravu je za mogućnost pretvaranja ocenjivanja nastavnika u "trač partiju". Moje je mišljenje da bi to moglo biti javno, ali mislim da je
HectorMachoTakacho ipak u pravu.
Drugo, posto mi je prof. Omorjan velikodusno prepustio operativnu obradu anketa ...
Interni blagi sarkazam - "velikodusno prepustio" čitaj "uvalio"
...prenecu neka moja iskustva. Na nasem fakultetu ima oko 300 predmeta od kojih vecina ima vise od jednog profesora/asistenta. Uvodjenjem question-pro-a automatski se obvradjuju rezultati. Osnovni problem je naterati studente da sednu za racunar i popune anketu. Jedino efikasno resenje je uvesti obavezu da se anketa popuni i ne dozvoliti im da overe semestar ako to nisu uradili. Sve sto meni treba da bi operativno sproveo anketu je pristup racunarskoj ucionici 3 dana (8-20h) uz naravno svest studenata da nece overiti semestar ako ne urade anketu(studentska sluzba takodje mora biti informisana o tome).
Apsolutno se slažem sa
HectorMachoTakacho - om
Sto se tice ankete za zimski letnji semestar 2008/09 one su uradjene i ako mi rukovodstvo(NN vece) zatrazi rezultate ja ih mogu za 2 dana pripremiti.
Obradi ih pa ih predaj.
Pozdrav,
Radovan