sRDJAAN wrote:
Поздрав од будућег студента!
Да ли би неко могао да ми одговори на пар питања?
1. Уписаћу инжењерство неорганских материјала и занима ме какви су утисци о овом смеру?
2. Да ли је смер тежак (у односу на остале на факултету)?
3. Колики је акценат на нанотехнологији?
4. Да ли се обрађују напредни материјали?
5. Где могу да набавим књиге за овај смер? Требају ми унапред.
Хвала унапред на одговорима!
Драги Срђане,
Покушаћу да ти одговорим уместо продекана за наставу на ових пар питања које си поставио, надам се да се продекан неће љутити
Пошто радим на Катедри за инжењерство материјала, а и члан сам тима који иде на презентације факултета по школама верујем да имам праве информације!
1. Прво да те малчице исправим. Смер се више не зове Инжењерство неорганских материјала него само Инжењерство материјала, како је акредитован. Мислим да је овај општији назив бољи и да добијате шире знање које укључује и полимерне материјале. Елем, за утиске ћеш морати да питаш садашње и бивше студенте, а можда ти помогне ако се придужиш Фејсбук групи студената Технолошког факултета на овом линку -
Facebook2. Што се тиче тежине смера, ако баш желиш да упишеш тај смер верујем да ти неће бити тежак! Ово важи и за све остале смерове на Факултету, тако да су са те стране сви подједнако тешки или лаки само се треба определити за оно што те интересује!
3. и 4. Наравно да се обрађују напредни материјали у које спадају и наноматеријали и нанотехнологије!
5. За књиге које те занимају мораш доћи на Факултет па да видимо како ти можемо помоћи. То би ти уједно била и моја најтоплија препорука, да дођеш до нас свакако да попричамо и да разрешимо неке евентуалне дилеме које имаш. Наша врата су ти увек отворена! За књиге се не брини и немој да журиш, имаћеш доста времена да све пређеш кад упишеш Факултет! То ти гарантујем
Надам се да сам успео барем делимично да ти помогнем!
Пуно поздрава!
Иван Стијеповић
П.С. Ако будеш долазио на Факултет слободно ме потражи, а можеш нас посетити и на Отвореним данима факултета који ће се одржати крајем марта или почетком априла. Обавештење ће бити благовремено истакнуто на сајту Факултета, а слаће се и преко већ поменуте Фејсбук групе!