Slažem se sa tobom Stevane da je samo studiranje - samo po sebi - ozbiljna stvar, to niko ne poriče.
To što nemamo mnogo "cool" profesora spremnih na saradnju, nije samo naš problem nego je to tako generalno kod nas, na žalost.
Sećam se mojih prvih dana na fakultetu. Kako sam to veoma ozbiljno shvatao, bio sam na prvoj godini pod velikim stresom. Imao sam utisak da su asistenti i profesori neka "natprirodna" bića (mada ih uopšte nisam poznavao) i da sam ja za njih "zrnce peska". Kasnije sam shvatio da me je to blokiralo u smislu postizanja boljih rezultata i da zahvaljući tome nisam pokazao svoj maksimum. Da mi je tada neko "sugerisao" nešto u fazonu: "Opusti se malo, jeste da je ovo ozbiljno i nije lako - ali nije ovo Alkatraz
", verujem da bi mi celokupni period studiranja (uključujući i prvu godinu) bio najlepši period u životu i da bih, pored toga, verovatno imao prosek 10 a ne nekih "bednih" - preko 9. Šalim se naravno,
, eto vidite - za visok prosek vam ne treba neka genijalnost - ja sam vam konkretan primer toga
. Potrebno je da ste opušteni, dovoljno ozbilno radite to što radite i rezultati neće izostati
.
Sa druge strane - ako se ova ideja, koja je mora se priznati kreativna i duhovita, ne pokaže i korisna u smislu popularizacije našeg Fakulteta i privlačenja "kvalitetnijih" studenata - lako se može ukinuti i potražiti nešto novo.
Da imam više "kvalitetnijih" studenata kao što si ti - ja bih, kao profesor, bio srećan i zadovoljan
. No, kako se ovde spominju "Bilborderi"
, tema - kako privući i motivisati upis "kvalitetnijih" budućih studenata? - je možda tema za poseban topic.