hahahaha Pa i ja sam za to da menjamo tu glistu, ali ako nema ribe uopste moras promeniti i reku...
Hocu da kazem da se "Bolonja" ne moze parcijalno sprovoditi. Iz dosta predmeta uopste ne postoji literatura nego se studenti snalaze kako ko stigne, a i oni predmeti gde postoje knjige (tj. kopije) su starije i od nas
.
Ne kazem da su svi takvi, ali jako je mali broj novih knjiga koje su ispravljene u skladu sa novim programom (o zbirkama da i ne govorim). Nikad necu zaboraviti kad je prof. Kiss na predavanju rekao "
ovaj racun na foliji ne valja jer tada nije bilo digitrona pa smo racunali pomocu sublera". To mi je tad bilo cak i simpaticno sto je covek toliko prvrzen svom starom nacinu predavanja i td, ali kad malo bolje razmislim
...
Nisam studirala pre 10 godina tako da ne mogu da uporedjujem nastavu nekad i sad, ali mislim da ce se vecina sloziti i ako kazem da ovo nije bas najsjajnije resenje. Jeste dobro polagati preko kolokvijuma, ali ne da ti jedan kolokvijum bude jedna knjiga a drugi kol. druga knjiga, jer predmet koji se drzao 2 semestra ne moze se "zguzvati" u jedan. Bolje izbaciti deo pa kvalitetno proraditi ono sto je ostalo, nego nabacati 5 ispita u glavu za 3 meseca.
Ja sam za
"ili sve ili nista" a ne ove kombinacije malo cemo ovako, pa ako ne valja promenicemo malo ovo pa krpi tamo, krpi vamo i vratis se na isto