Иване, свака част - скидам капу
Сад ко воли - нек изволи. За почетак, ниси никога испрепадао детаљима како је сво ово изведено (преамбула, стилови, класе итд.). У принципу, ко жели да користи lyx фајлове твог доктората - лиценца говори да дајеш дозволу за то
- то ће моће да уради скоро па одмах. Треба видети почетни фајл у коме се види да је направљен из делова, што је препоручљиво (мањи фајл, краће време да се формира PDF). Твоја је лиценца црло растегљива - у принципу, мењаш што год хоћеш
Као твој "фан" ја сам се, наравно, одмах са овим играо и практично нисам имао проблема. Наравно, на почетку мора бар нешто да буде - па тако и овог пута. Ниси навео како се користи BibTex, односно како си направио базу са референцама - приложени bib фајл са литературним цитатима као последљи фајл у "мастер" документу. Направљен је са ЈабРеф програмом - бар ја тако мислим јер је тако и наведено у фајлу. Наравно, дешава се да све ово и не ради "из прве", али ја сам за сада веома пријатно изненађен
. Ево приложене слике где се референце на литературу не виде - слика лево. Ова слика је из фајла који сам ја добио на свом кућном рачунару у Xubuntu. Једноставно, LYX га није "упаковао" у резултујући крајњи фајл. Разлоге за то не знам, нисам нешто Гугловао нити петљавио по LYX-у. Друга слика је приказ да недостаје Литература.
LYX и Miktex - (значи Њиндоњс) овде не прави проблем.
Још једном да напоменем, изузетно ценим твој труд око овога