Forum Tehnološkog fakulteta u Novom Sadu

It is currently 24 Jun 2024, 19:33

All times are UTC + 1 hour [ DST ]
Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 1 post ] 
Author Message
 Post subject: Pravilnik Foruma TF-a
PostPosted: 05 Nov 2009, 18:48 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: 07 May 2009, 10:41
Posts: 196
Dobrodošli na Forum Tehnološkog fakulteta! Pred Vama je Pravilnik foruma koji se mora poštovati, kako bi nam upotreba i boravak na forumu bio što bolji, efikasniji i zabavniji.

-Članovi foruma mogu biti isključivo studenti i zaposleni na Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu.

-Podforum "Studenti" je nedostupan za članove zaposlene na Fakultetu, dok je podforum "Zaposleni" nedostupan za članove studente. Podforum "Opšti deo" dostupan je svim članovima.

-Kritike rukovodstva fakulteta, profesora, asistenata i ostalog osoblja Tehnološkog fakulteta su dozvoljene u granicama pristojnosti i argumentovanih pritužbi. Imajte u vidu da je svaki član odgovoran za sadržaj svojih poruka. Spisak imena i brojeva indeksa registrovanih članova postoji i na zahtev osoblja fakulteta će se istima i pokazivati.

-Sva pitanja, komentare i sugestije neregistrovani korisnici mogu slati na sledeće mailove: omorr@uns.ac.rs ili nenad.milenkovich@gmail.com (najbolje na oba) i Vaša poruka će se naći na Forumu, ako ispunjava uslove iz Pravilnika Foruma. Neregistrovani korisnici mogu da vide podforume "Opšti deo" i "Rezultate ispita", a mogu da šalju poruke samo u "Opšti deo".

-Podforum "Rezultati ispita" nije otvoren studentima da otvaraju teme i šalju poruke.

-Komentari koji sadrže uvrede, pretnje, vulgarne reči, pornografiju, otvorene klevete ili pozive na nasilje, kao i poruke koje moderator foruma smatra nepriličnim, neće biti tolerisane. Ovo uključuje, ali se na to ne ograničava, i sve oblike nacionalne, rasne, verske, seksualne i bilo kakve druge mržnje.

-Nije dozvoljeno ponovno otvaranje tema (topika) koji su već uklonjeni ili zatvoreni od strane moderatora.

-Izbegavajte dupliranje tema. Pretraživanje foruma radi odlično, iskoristite ga umesto da stvarate nepotreban posao ljudima zaduženim za održavanja istog.

-Molimo vas da se držite teme. Poruke koje skreću raspravu sa teme mogu biti obrisane ili prebačene na drugu temu. Namerno i sistematsko skretanje tema i drugi vidovi ometanja diskusije neće biti tolerisani.

-Potrudite se da vaši postovi imaju smisla. Postovi i topici koji su po proceni moderatora banalni i glupi (a nisu u podforumu predodređenom za takve topice) biće uklanjani, a članovima koji ih često šalju biće uskraćen pristup.

-Nije dozvoljeno koristiti više od jednog korisničkog imena (username).

-U komentarima izbegavajte upotrebu svih velikih slova (CAPS), glomaznih fontova, Java Script-a, tabela, posebnih zaglavlja ili sličnih HTML sadržaja.

-Nije obavezno, ali bi bilo poželjno da korisnici koriste domaća slova (čćšđž) ili ćirilično pismo.

-Nije dozvoljeno korišćenje dugačkih i uvredljivih potpisa.

-Administracija foruma se NE obavezuje da obrazloži razloge za uklanjanje poruka i zadržava pravo da ugasi naloge korisnika koji krše navedene standarde, ali će se truditi da svaku ovakvu meru obrazloži.

-Postovi koji krše aktuelne zakone Republike Srbije biće uklonjeni, a članovi koji su ih postavili upozoreni i u slučaju ponavljanja odstranjeni sa foruma.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 1 post ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group