Forum Tehnološkog fakulteta u Novom Sadu

It is currently 20 May 2024, 13:24

All times are UTC + 1 hour [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
 Post subject: Klub mladih hemicara Srbije - sastanak
PostPosted: 07 Dec 2010, 02:15 
Offline

Joined: 19 Dec 2009, 14:21
Posts: 67
Poštovane kolege,

Klub mladih hemičara Srbije (KMHS) organizuje sastanak povodom izrade plana i programa rada podružnice Novi Sad. Sastanak će se održati 09.12.2010. godine u 16:00 h u učionici br. 10 na Tehnološkom fakultetu.
Ovim povodom obaveštavamo sve zainteresovane koji žele da se uključe u aktivnosti Кluba da razmisle o temama članaka i radionica, kojim bi želeli da se bave u budućnosti.
Očekujemo sve zainteresovane.

Klub mladih hemičara je osnovalo Srpsko hemijsko društvo u cilju promovisanja nauke među mladim istraživačima. Član Kluba može postati svako koga zanima hemija, hemijska tehnologija, fizička hemija i druge srodne nauke. Svi članovi Kluba su i članovi Srpskog hemijskog društva. Starosna granica za članstvo je 35. godina.
Cilj postojanja Kluba je povezivanje mladih hemičara iz akademskih institucija i industrije radi informisanja i unapređivanja kompetencija kroz razmenu znanja i iskustva i veće mogućnosti za profesionalni i lični razvoj. Takođe kroz Klub mladih hemičara otvara se mogućnost saradnje sa sličnim društvima u svetu, informisanja i ostvarivanje mobilnosti studenata. Mladim istraživačima se putem sajta Kluba otvara mogućnost da promovišu svoj rad i dostignuća iz oblasti hemije i srodnih nauka.
Članovi Kluba mladih hemičara uređuju veb sajt sa informacijama koje zanimaju mlade istraživače. Na sajtu se mogu naći zanimljivosti i novine u hemiji i hemijskoj tehnologiji, oglašavanja prakse i istraživanja kao i informacije o stipendijama u zemlji i inostranstvu.
Jedna od aktivnosti Kluba je i organizovanje tribina o zahtevima tržišta rada kao i upoznavanje mladih sa mogućnostima budućeg zaposlenja. Klub organizuje i predavanja o interesantnim oblastima u hemiji kao i okrugle stolova i konferencije u cilju pružanja mogućnosti mladima da se kroz javne nastupe što bolje profesionalno razviju.
Putem Kluba mladih hemičara mladim hemičarima se pruža mogućnost da se povežu sa kolegama u zemlji i inostranstvu kao i sa relevantnim institucijama u okviru EuCheMS-a (Evropska asocijacija za hemijske i molekularne nauke) i EYCN-a (Evropska mreža mladih hemičara).

Više informacija možete naći na sajtu http://www.kmhem.net


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group