Bicikl je u Holandiji potrošna roba - ali bukvalno. Na železničkoj stanici u svakom gradu možete kupiti polovan bicikl za 5 evra. On je naravno ukraden, ali koga je briga, i vama će ga uskoro ukrasti. I tamo se niko zbog toga ne sekira. Dati svakih nedelju dana 5 evra za bajs uopšte nije neka investicija, daleko više bi dali za gradski prevoz
Svi bicikli su im krševi, ako vidite dobar, sređen, skup bicikl, to je neko ima gosta iz Nemačke
Kažu da u amsterdamskim kanalima, koji su duboki 6-7 metara, ima 2 metra mulja, 3 metra bicikala i jedva metar i po vode
Ja sam u Holandiji doživela kad sam se uveče vraćala iz grada (u noćni život se inače ide full doteran, štikle 12cm i sl, a biciklom! Prvo je bilo nezamislivo, a posle se navikneš...
) da lik stoji kod mog bicikla sa svežnjem od 100-tinak ključeva i pokušava da otključa bravu... Ja ga pitam šta radi, kaže on, mrtav-hladan, nešto u stilu - pih, otključao bih ga na kraju sto posto, baš si poranila, i samo se "premestio" na sledeći bicikl na parkingu. Unosan posao za lopove.
Jel se stvarno dešavalo da nekome ukradu bicikl vezan za ove crvene lance uz parking?!
Značila bi mi ta informacija...