Forum Tehnološkog fakulteta u Novom Sadu

It is currently 23 Jun 2024, 04:39

All times are UTC + 1 hour [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
 Post subject: Saveti za one koji traže posao!
PostPosted: 06 Nov 2010, 10:04 
Offline
User avatar

Joined: 25 Nov 2009, 13:07
Posts: 610
Evo e-maila i komentara u vezi testiranja za posao od nase bivše studenkinje Miroslave Ćurčin koja će, nadam se, uskoro da se zaposli.

_______________
Postovani profesore,
bila sam danas na testiranju za posao u Neoplanti i od 80 ljudi, ja sam bila medju 20-ak koji su polozili test. Nadam se da ce me uskoro pozvati i na razgovor :)! Htela bih da vam kazem kakav je test u pitanju jer moze da se desi da neko od kolega bude zainteresovan pa da znate da im kazete. U pitanju je test koji se sastoji iz 4 grupe pitanja. Radi se sat vremena i mora uz digitron. Ukratko receno, test se svodi na logicko zakljucivanje uz brzo i efikasno snalazenje u dijagramima i tabelama, primena proporcije i procentnog racuna. Vreme koje je dato nije dovoljno da se test uradi dovoljno pazljivo,ali moze da se polozi uz zdrav razum i osnovna matematicka znanja i znanja citanja dijagrama i tabela :).
Eto, to je neki moj skromni doprinos za neke druge moje kolege. Zahvaljujem na predustretljivosti i spremnosti da pomognete.
Sa postovanjem i pozdravom,
Miroslava Curcin
P.S. Nadam se da cu imati prilike da vam se pohvalim svojim novim
zaposlenjem :)
_____________________
...................
jedino bih dodala savet onima koji ce test jednom polagati, da
pre svega rade ona pitanja koja znaju, a tek onda kad ih zavrse da se vrate na ona koja zahtevaju malo vise razmisljanja jer sat vremena je malo da se temeljno uradi sve. Mnogi prave gresku pa se ukopaju na nekom pitanju i onda ne stignu da urade i ono sto bi znali. Ja sam tu metodu primenila i sve sam stigla da uradim, cak i 5 min pre isteka vremena. Meni je drago ako mogu da pomognem kolegama pa makar ovako. Nije lose ipak znati sta nas ocekuje na takvim testovima jer onda mozemo da ih resavamo sa manje pritiska, nonsalantnije, a samim tim uspesnije. Pretpostavljam da sve nase firme ako daju testove, daju testove slicnog tipa, tj. da je sve to manje vise na tu mustru.
..................


Zahvaljujem se Miroslavi što je prenela njeno iskustvo sa testiranja i podelila ga sa nama i nadam se da ćemo Miroslavin CV uskoro skinuti sa ovog Foruma :)

Takođe pozivam sve one koje imaju slična iskustva, savete itd. da nam ih dostave, postave na Forum i tako da ih podele sa svojim kolegama, možda budućim saradnicima.

_________________
Nesposobni su sposobni da onesposobe sposobne.
Sizifu su rekli kad je stigao na vrh brda:"Nije to taj kamen!"


Report this post
Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Saveti za one koji traže posao!
PostPosted: 09 Mar 2013, 20:00 
Offline
User avatar

Joined: 25 Nov 2009, 13:07
Posts: 610
Miroslavin CV skinut sa sajta - :D

Evo zbog čega

Poštovani profesore Omorjan,
ovim putem želim da vam se zahvalim što ste moju biografiju postavili davne 2010. na berzu poslova na forumu našeg fakulteta i da vas obavestim, sa zadovoljstvom, da možete da je uklonite jer ću od 22. marta početi da radim u rafineriji u Pančevu kao viši inženjer za modeliranje. Radna pozicija podrazumeva rad u hysis-u, linearno optimizovanje, neki program LP Pims, kako je pisalo u samom konkursu, nemam pojma ništa o tom programu, ali naučiću. Radila sam diplomski rad u Aspen-u (tema: "Uticaj procesnih uslova na separaciju proizvoda katalitičkog krekinga u fluidizovanom sloju") pa se nadam da mi hysis neće biti neki naročit problem. To mi je prvo radno mesto. Takođe, nadam se da ću uvek moći vama da se obratim ukoliko budem imala nekih nedoumica u vezi struke. Poznavajući vas, verujem da mogu u to da se pouzdam.

Unapred zahvalna,
Miroslava Ćurčin :)

_________________
Nesposobni su sposobni da onesposobe sposobne.
Sizifu su rekli kad je stigao na vrh brda:"Nije to taj kamen!"


Report this post
Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group